A Wellness pelyheink és szeleteink a vitaminok és az ásványi anyagok mellett L-karnitint is tartalmaznak.
Mi az L-karnitin?
Egy a vitaminhoz hasonló anyag, mely fontos alkotórésze napi táplálékunknak. Vízben oldódik és a felesleg, a C-vitaminhoz hasonlóan, kiürül a szervezetből. Kulcsszerepe van a szervezet zsír-anyagcseréjében.
L-karnitin története:
1905-ben fedezték fel, és igazolták az izomsejtek működésére gyakorolt hatását. Nevét a latin carnis szóból kapta, mely húst jelent. 1955-ben határozták meg az L-karnitin szerepét a zsírsavak szállításában. 1970-es évek óta számos publikáció jelent meg az emberei szervezetre gyakorolt jótékony hatásaival kapcsolatban.
Amit az L-karnitin tud:
késleletei a sejtek öregedési folyamatát (akár az Alzheimer kór tüneteinek az enyhítésére is alkalmas)
csökkenti a test zsírarányát
támogatja az egészséges szívműködést, és jelentősen fokozza a szívizom erőnlétét.
stresszes állapotban az L-karnitin csökkenti a stresszt azáltal, hogy csökken a pulzus szám, valamint redukálja a stresszenzimek kiválasztódását.
fedezi az immunrendszer reakcióinak jelentős energiaigényét.
termékenység fokozó hatása van.
a sportolók számára a következő előnyöket hordozza magában:
az izomzatban csökkenti a tejsavképződést és ennek következtében az izomláz és a kimerültség később lép fel.
Javítja a véráramlást, a légzést és az oxigén metabolizmust, melynek következtében a szervezet oxigén ellátása 6-11%-kal javul.
Csökkenti a szervezet regenerálódásának idejét.
Vannak-e az L-karnitin fogyasztásának veszélyei?
NINCSENEK!
Az L-karnitin egy természetes anyag, mely az emberei szervezetben képződik főleg hús és tejtermékek fogyasztása által Az L-karnitint több mint 20éve alkalmazzák világszerte, mint táplálék kiegészítőt. Fogyasztása teljesen veszélytelen, mert a felesleg kiürül a szervezetből.