1. Keverjünk össze egy kis kávét nádcukorral majd alacsony lángon forrósítsuk fel. Ha már jó, öntsünk rá vizet – így a karamellizált cukortól egészen különleges lehet a kávé aromája.
2. Ha jeges kávéra vágyunk egy forró napon, ne vizezzük halálra az isteni italt egy rakás jégkockával. Helyette készítsünk speciális kávékockákat: előre lefőzött kávéból fagyasztott jeget, így csak még istenibb lesz a jeges csoda.
3. Fűszerezzünk bátran! A kávé még jobb lehet, ha feldobjuk néhány különleges fűszerrel: ilyen lehet a kardamom, a gyömbér, a fahéj vagy a szerecsendió is. Próbáljuk ki mindet!
4. A kávé nemcsak ital, hanem különleges finomság is lehet – készíthetünk belőle például szuperegyszerű jégkrémet is (itt találjuk a receptet).
5. Ha lágy, selymes ízre vágyunk, adjunk kávénkhoz fél teáskanál vajat, hagyjuk jól beleolvadni, és keverjük el alaposan!