Kókuszos halcurry
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek. tamarindpaszta
- 2 ek. paradicsompüré
- 2 kk. chilipehely
- 50 g kókuszreszelék
- 150 ml kókusztej
- 1 ek. méz
- 1 kk. kurkuma
- 1 kk. reszelt gyömbér
- 2 kk. koriander
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg tengeri halfilé
Elkészítés
Előkészület: A szárított chilit áztassuk be kevés vízbe, hogy a héja felpuhuljon.
Egy száraz serpenyőbe pirítsuk meg a kókuszreszeléket. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát felaprítva, chilidarabokat, a koriandert, 1 kiskanál reszelt gyömbért, fél fej apróra vágott vöröshagymát és 1 evőkanál tamarindpürét. Önsül fel 150 ml vízzel, és turmixszoljuk össze krémes állagúra.
A hagyma másik felét pároljuk meg, és öntsük rá a kókuszos curry (kari) krémet. Lassú tűzön főzzük. Keverjük bele a paradicsompürét, a kókusztejet, kurkumát és 1 evőkanál mézet. Forraljuk fel. Tegyük bele a kockára vágott halfilét, és végig alacsony hőfokon pároljuk készre a halat a szószban. Tálaljuk rizzsel.
Még több halas recept az NLCafé-n:
- 3 halas recept nemcsak ínyenceknek
- 3 paleo halas recept
- Gyors és könnyű halas receptek