Hozzávalók:
4 dl tejszín
3 zselatinlap
4 citrom
2 citrom (zöld)
15 dkg cukor
8 dkg eper
A díszítéshez
mentalevelek
Elkészítése:
A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe tesszük. Felolvasztjuk a cukrot, felforraljuk, majd kislángon 10 percig főzzük. Áttörjük, és 1 evőkanál szirupba belekeverjük a zselatint, majd ezt is a többihez vegyítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, végül hozzáadjuk a citromszirupot. Talpas kelyhekbe töltjük, és 3 órára hűtőbe tesszük. Eperszemekkel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.