Nem tudod, hogy étkezz minél változatosabban a munkanapokon? A tésztasaláta szuper megoldás, mert amellett, hogy remekül variálható, laktató, és könnyen magaddal viheted a munkahelyedre is. A most következő receptben a tésztasaláta csirkével, valamint a nyár egyik kedvenc ízével, a mangóval egészül ki. Próbáld ki te is!
Csirkés tésztasaláta mangós dresszinggel
Hozzávalók:
2 adaghoz
- 2 csirkemellfilé
- 1 ek. olívaolaj
- 1 és 1/2 bögre kagylótészta
- só, bors
Az öntethez:
- 5 ek. majonéz
- 2 ek. mangólekvár
- 2 tk. enyhe currypor
- 1 tk.fahéj
- 1/2 lime leve
- só, bors
A tálaláshoz:
- pár szem kajszibarack
- petrezselyem
Elkészítés:
- Egy kerámiatálba rakd le a csirkemelleket, locsold meg őket olajjal, és ízesítsd sóval, borssal. 200 fokos sütőben süsd őket 20 percig.
- Ha megsültek, egy villával tépkedd őket darabokra.
- Az öntet hozzávalóit keverd össze egy tálban, majd forgasd hozzá a csirkedarabokat is.
- Ehhez jöhet az al dente főtt kagylótészta, valamint pár szem kajszibarack.
- Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel és már eheted is!
Forrás: Proper Tasty