Vannak élelmiszerek, melyeknél egyáltalán nem mindegy, hogy tárolod azokat. A csokoládét például sokan a hűtőszekrényben tartják, ami nagy hiba, mert az íze és állaga is tönkremehet a hidegben. Jó, ha tudod, hogy a csokit száraz és hűvös helyen kell tárolni, védve a közvetlen napfénytől.
Aztán ott van a kenyér, amelyet lehetőleg száraz, légmentesen zárható helyen kell tartani, de akár a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban is tárolható, attól függően, hogy mikor akarod elfogyasztani.
Bizonyos gyümölcsfajták, például a citrom, a lime és a narancs biztonságosan tárolhatók a hűtőszekrényben, de mások, például a banán, megszenvedik a hideget.
A tojásokat hűtőszekrényben is lehet tartani, bár állandó hőmérséklet jobb nekik, ezért nem szabad abban az ajtórészben tárolni, ahol a hőmérséklet a legjobban emelkedik és csökken.
Most a borsról derült ki, hogy a tárolásának legjobb módja a konyhaszekrény, védve a közvetlen napfénytől, mert a fűszer zamatát adó piperin fénnyel érintkezve lebomlik és tönkremegy az íze.
(VIA)