1. Padlizsán
Veled is gyakran megesik, hogy a padlizsánnak rágós, gumiszerű textúrája van? Hát mert nem jól csináltad: a lényeg, hogy mielőtt bármit is kezdenénk velük, sózzuk meg a padlizsánszeleteket, és hagyjuk lecsöpögni róla az így keletkező, felesleges nedvességet.
2. Tészta
Pedig azt hitted, ezt nem lehet elrontani, mi? A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy kiborítod a tészta főzővizét – az ugyanis nagyon is jól jöhet a szószhoz. És a legfontosabb, hogy a főzővízbe só kerüljön – olívaolaj valójában nem is kell.
3. Rántotta
Most mindenki felháborodik, de akkor is: a jó rántottába nem kell se víz, se tej, jók a tojások magukban is. A másik szuper trükk, hogy a tojásokat egy lapos felületen, ne az edény falán törjük meg!
4. Bacon
Forró serpenyőbe teszed sercegni a szaftos baconszeleteket? Ne tedd! Mehetnek nyugodtan a hideg teflonra, idővel majd úgyis szép lassan sülni kezdenek, így pedig sokkal ropogósabbak és kevésbé zsírosak lesznek majd.
5. Hal
Ezzel ellentétben a halat csakis tűzforró felületre szabad rátenni! A halat ráadásul nem kell forgatni és taszigálni. Megfelelő forróságban nem tapad le, és egy forgatással is szépen átsülhet!