Amíg a nyár százféle színes gyümölcsét gyászoljuk, emlékeztessük magunkat arra, hogy az ősszel párhuzamosan eljött az alma és ezzel az almás sütik ideje! Mindjárt jobb a kedvünk, igaz? Most egy könnyen összedobható sült alma receptje következik.
Még több almás finomság az NLCafén:
- 3 almás süti őszi hétköznapokra
- A fordított almás sütemény receptje
Karamellás sült alma
Hozzávalók:
8-10 adaghoz
A töltelékhez:
- 7 alma
- 1 ek. citromlé
- 1 tk. fahéj
- 1/2 tk. só
- 2 ek. liszt
- 1 csésze barna cukor
A feltéthez:
- 1/2 csésze vaj, kockákra törve
- 1 tk. fahéj
- 1/2 csésze fehér cukor
- 1/2 csésze barna cukor
- 1/3 csésze liszt
Elkészítés:
- Hámozd meg, szeleteld, majd kockázd fel az almákat.
- Öntsd rájuk a citromlevet, a sót, a fahéjat, a lisztet és a barna cukrot. Keverd el alaposan, majd tedd félre. Helyezd el egy kerámiatepsiben az almákat.
- Egy másik tálban keverd össze a feltét hozzávalóit, majd szórd meg vele az almát.
- 180 fokon 40-45 percig süsd.
- Hagyd hűlni 10 percet, majd tálald vaníliafagyival.
Forrás: Tasty