A tócsni az egyik legfinomabb magyar ételek egyike, ám hasonló kiadásai a világ más pontjain is nagy népszerűségnek örvendenek. A hagyományos tócsni krumpliból készül, de bátran kísérletezhetünk más alapanyagokkal is: például cukkinivel vagy kukoricával. Mi most az utóbbira hoztunk egy finom és laktató példát, amit ráadásul pofonegyszerű elkészíteni.
Sajtos-kukoricás tócsni
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 1,5 csésze liszt
- 2 csésze konzervkukorica
- fél csésze reszelt cheddar sajt
- 1/3 csésze újhagyma felaprítva
- fél csésze tej
- 2 tojás
- 1 kiskanál só
- 1 evőkanál csilipor
- fél csésze olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A tojásokat verd fel.
- Az összes hozzávalót keverd össze egy nagy tálban.
- Hevítsd fel az olajat, majd vedd le a lángot közepes fokozatra. Pakolj két-két evőkanálnyit a tésztából az olajba és formázz belőle kis lepényeket. Másfél percig süsd mindkét oldalát.
- Tálald tejföllel, és szórd meg hagymával. Jó étvágyat!
Forrás: Tasty