Hozzávalók:
(4-6 fő részére)
35 dkg rizs
10 dkg zöldborsó
4 ek. olaj
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 paradicsompaprika
7 dl tyúkhúsleves
2 kk. pirospaprika
1 mokkáskanál sáfrány
csipetnyi kakukkfű
2 babérlevél
1 ek. finomra vágott petrezselyem
1 kk. só
törött bors
Elkészítése:
Nagyobb lábasban megmelegítjük az olajat. A feldarabolt és megsózott csirkehúst aranybarnára sütjük benne. Ezután hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a kimagozott és karikákra szelt paprikát és a zúzott fokhagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, beszórjuk a pirospaprikával és felöntjük a levessel, ízesítjük babérlevéllel, kakukkfűvel, sóval, borssal.
Lefedve, takaréklángon főzzük kb. 40 percig, ezalatt a csirka húsa már majdnem megpuhul. Ekkor kidobjuk belőle a babérlevelet, belekeverjük a rizst, a zöldborsót és a sáfrányt. Nagy lángon főzzük 5 percig, majd lefedve, kis lángon 10 percig, anélkül, hogy megkevernénk. Ennyi idő alatt megpuhul a rizs, és a leve is elpárolog. Közben persze nem árt a fedő alá kukkantani, és ha előbb elfőné a levét, egy kis levessel pótolni!
Tálalás előtt 5 percig pihentetjük. Lábosban tegyük az asztalra, miután a petrezselyemmel megszórtuk.
Készíthető csirke helyett nyulas vagy tengeri gyümölcsös változatban is!