nlc.hu
Gasztro
Almás crumble recept

Almás crumble: itt a legfinomabb morzsasüti receptje!

Szaftos gyümölcsréteg, ropogós morzsolt tészta, ami pillanatok alatt elkészül – itt a világ legfinomabb morzsasütije!

A morzsasüti, vagy más néven a crumble az egyik legszuperebb sütemény, ha nem szeretnél sok időt tölteni a konyhában, de a házi sütit mégsem hagynád ki. Ha te is az egyszerű sütemények mellett tetted le a voksodat, ezt a változatot neked is ki kell próbálnod!

Almás crumble

Van élet az almáspitén túl is, nem is akármilyen! Az egyik legnagyobb klasszikus az almás morzsasüti, de a crumble millióféleképpen variálható. Elronthatatlan, nem kell hozzá semmilyen extra hozzávaló, és még azoknak is sikerül, akik eddig csak áthaladó forgalmat képviseltek a konyhában.

Bár jellemzően édesen esszük, sósan is nagyon finom, valójában csak azon múlik, hogy mivel készíted, hogy éppen mihez van kedved. Most egy édes verziót mutatunk, mégpedig az egyik legfinomabbat, az almásat, ami egy annyira végtelenül könnyű recept, hogy még akkor is képes leszel tökéletesen elkészíteni, ha nem vagy gyakorlott a konyhában.

Morzsasüti tányéron

Az almás morzsasüti egyszerű és nagyon finom!
(Fotó: Getty Images)

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 12 dkg vaj
  • 3 evőkanál darált dió
  • 1 marék mazsola
  • 2 evőkanál rum

Elkészítés:

Első lépésként mosd meg a mazsolát, majd tedd egy bögrébe, és áztasd be rumba. Közben mosd meg az almákat, vágd ki a maghéjukat, kockázd fel őket, és szórd meg fahéjjal, cukorral. Ha a mazsolák már megszívták magukat, add hozzá őket az almadarabokhoz. Fogj egy tálat, és a lisztet, a darált diót, a szoba-hőmérsékletű vajat és a cukrot keverd el alaposan, annyira, hogy morzsalékos állagúvá álljon össze a tésztád.

Vajazz ki egy sütőtálat, szórd bele az almakockákat, majd jöhet a tészta, amit nemes egyszerűséggel csak morzsolj a gyümölcs tetejére. Takard le sütőfóliával, tedd előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 15 percig – erre azért van szükség, hogy az alma levet eresszen. Ez után vedd le a fóliát, majd 10-15 percig süsd, hogy a tészta picit megpiruljon. A legnehezebb az egészben az lesz, hogy megvárd, amíg kihűl a süti.

Süss még több sütit, mert édességből sosem elég!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top