Ha a hot dognak lenne egy menő, külföldi unokatestvére, az valahogy így nézne ki, mint ezek az isteni sajtos-ropogós hotdog-pálcikák. Már az elkészítésük sem mindennapi – így még tuti nem nyúltál a virslihez! Gyerekek és felnőttek mind odáig lesznek érte, ezért akár már most hétvégén bevetheted vacsorára.
Sajtos-ropogós hot dog
Hozzávalók:
8 darabhoz
- 8 szelet lapka sajt
- 8 megfőtt virsli
- 8 pálcika
- 2 csésze liszt
- 1 tk. só
- 1 tk. bors
- 1 ek. sütőpor
- 1 és 1/2 csésze tej
- 2 tojás
- olaj a sütéshez
- ketchup, mustár, majonéz
Elkészítés:
- A megfőtt virsliket tekerd a sajtszeletekbe, majd dugd a közepükbe a pálcikát. Tedd őket 20 percre fagyasztóba.
- Keverd össze alaposan egy nagy tálban a lisztet, a sót, a borsot, a sütőport, a tejet és a tojást, majd öntsd át egy hosszú pohárba.
- Ebbe a pohárba mártsd bele a virslipálcákat, majd forró olajban süsd ki őket aranybarnára! Csepegtesd le róluk az olajat és már eheted is ketchuppal, mustárral, majonézzel.
Forrás: Tasty