Ha te is az avokádó rajongótáborába tartozol, biztos egész garmadányi gyűjteményed van már az avokádós receptekből. De egy kis újdonság mindig jól jön, ezért hoztunk egy újabb fantasztikus avokádós receptet, ami szuper előételként működik. Tojás, szárított paradicsom és mindehhez egy isteni kesudiós mártogatós – neked is ki kell próbálnod!
Avokádós tojástekercsek
Hozzávalók:
6 személyre
- fél lime leve
- másfél érett avokádó, felkockázva
- 2 ek. felaprított lila hagyma
- 1 ek. szárított paradicsom, felaprítva
- 1 nagy gerezd fokhagyma, felaprítva
- negyed tk. só
- 1 ek. koriander
- 1 tojás
- 4 levél filotészta
- olívaolaj
A mártogatóshoz:
- negyed csésze kesudió
- negyed csésze víz és még 2 evőkanálnyi
- 2 ek. rizsecet
- fél lime leve
- 1 tk. olívaolaj
- 2 ek. koriander levél
- egy csipet só
- egy 1 centis gyömbérdarab, meghámozva, lereszelve
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverd össze a lime levét, a felaprított avokádót, hagymát, aszalt paradicsomot, fokhagymát, sót és koriandert.
- Egy kisebb tálban verd fel a tojást.
- A szobahőmérsékletű filotésztát oszd 4 részre (ebből 3-at fogsz használni). Tégy az avokádókrémből egy csíkot az egyik oldalára, a tészta maradék részére pedig kenj a tojásból. Tekerd fel, majd a végeit hajtogasd be. Kend meg tojással, olívaolajjal.
- A tekercseket pár percig süsd forró serpenyőben.
- A mártáshoz, a kesudiót áztasd be a vízbe 30 percre. Ha letelt, öntsd aprítógépbe és add hozzá az összes hozzávalót. Krémes állagúra aprítsd. Jó étvágyat!
Forrás: Glow