A hétvégi BabaMama és KidExpó Élménykonyhájában Zsófi mellett Széll Tamás vár titeket, és a különleges recepteken túl kreatív ételötletekkel is szolgálnak a kicsiknek és nagyoknak. Lesz miniburgersütés, készülnek tíz pikk-pakk elkészíthető tízóraival, és felturbózzák a vasárnapi családi ebédet. Nézzétek még a részletes programot, és csatlakozzatok a főzés mestereihez!
Hozzávalók
- 20 dkg G.D.Gross keserűcsokoládé (60–70%)
- 20 dkg Pilos vaj
- 15 dkg kristálycukor
- 4 db tojás
- egy csipet Castello só
A mangókompóthoz:
- 1 db érett mangó
- 25 dkg eper
- pár szem áfonya (elhagyható)
- 2 cm friss gyömbér
- 2 ek. Confeira méz
- 1/4 db citrom leve
Tálaláshoz:
- ízlés szerint Deluxe mangósorbet
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy 20–23 cm-es tortaformát.
Vízgőz fölött egy tálban felolvasztjuk a felaprított csokoládét és a felkockázott vajat, majd átöntjük egy nagy üvegtálba. Pár perc alatt szobahőmérsékletűre hűtjük, majd hozzáadjuk a cukrot, sót, végül egyesével az egész tojásokat, és elektromos kézi keverővel elkeverjük. A tortaformába öntjük a masszát, és 25 perc alatt készre sütjük. Ekkor még lágynak fog tűnni, de a hűlés során megdermed. Előző este a legpraktikusabb elkészíteni.
A kompóthoz apró kockákra vágjuk a mangót és az epret, majd összeforgatjuk a reszelt gyömbérrel, a mézzel és a citromlével. A torta mellé kínáljuk a kompótot és mangósorbet-t.