Ha gyorsan összedobnánk valami látványosat – hiszen péntek van – ne is keresgéljünk tovább! Ez a desszert végtelenül egyszerű és szinte alig kell hozzá valami.
Először is meleg narancslébe áztatjuk az aszalt áfonyaszemeket. Utána krémtúrót vagy lágy, semleges ízű krémsajtot (például ricottát) villával összetörünk, és adunk hozzá egy kevés cukrot, esetleg vaníliaaromát is.
Aztán csak annyi a dolgunk, hogy az előre elkészített levelestésztába betöltsük az édes krémtúrót és a finom gyümölcsöt is. Itt van egy kis trükk, de az alábbi videó alapján ez sem okozhat kihívást – a különleges hajtogatási technikával ugyanis tényleg irtó látványos lehet a sütemény.
Ugye milyen jól néz ki?
Még több ínycsiklandó piterecept az NLCafén:
- Recept: villámgyors fahéjas pite
- Isteni almás-kókuszos pite, amiről senki nem mondaná meg, hogy vegán