Sokan nem tekintenek rendes fogásként a salátára, mondván, hogy hogy lehetne jóllakni csupa zöld levéllel? Ők még biztos nem láttak olyan, minden földi jóval megpakolt salátatálakat, amelyek maximum a kalóriatartalmukban nem érnek fel a hagyományos fogásokhoz – minden másban legalább olyan kielégítőek! Most öt lépésben mutatjuk be, hogyan épül fel egy tökéletes saláta, ami után biztos nem maradsz éhes.
1. lépés: Kezdd rostban gazdag zöldekkel!
Ha igazán laktató salátára vágysz, a jégsalátát és a római salátát cseréld spenótra, fodros kelre, vagy rukkolára, ugyanis ezek az igazán rosttal teli zöldek. A kétféle típust keverheted is, a fő, hogy a salátád legalább 2 csészényi friss zöld levelet tartalmazzon.
2. lépés: Szeletelj fel színes, friss zöldségeket!
Ha a szivárvány színeiben játszó zöldségekkel pakolod meg a salátád, a kedved is jobb lesz! Válassz ízlés szerint zöldségeket, legalább 2-3 ízben (és színben).
3. lépés: Add hozzá a fehérjéket!
Egy átlagos felnőtt nőnek napi 46 g fehérjére van szüksége. Fontos, hogy a saláta is megfelelő mennyiségben tartalmazzon proteint, különben nem lesz elég laktató. Ezt megoldhatod babbal, csirkével vagy tojással is.
4. lépés: Spékeld meg egészséges zsírokkal!
Az olyan egészséges, omega-3-zsírsavban gazdag zsírok, mint az olívaolaj, a dió vagy az avokádó teszik fel a i-re pontot a szuperegészséges salátádban!
5. lépés: Fogyaszd egészséggel!
Már el is készültél az ínycsiklandó, kiadós salátáddal, nem maradt más hátra, mint hogy kényelmesen, minden falatot megízlelve elfogyaszd. Váljon egészségedre!