nlc.hu
Életmód
Tavaly Miskolcon haltak meg a legtöbben covidban

Kiadta az NNK az adatokat: kiderült, hányan haltak meg Covid miatt az egyes településeken

A járványban Miskolcon hunytak el a legtöbben, Budapesten pedig a III., a XI., a XIII. és a XVIII. kerületieket érintette a legsúlyosabban a járvány.

A Nemzeti Egészségügyi Központ (NNK) kiadta az Átlátszónak, hogy településekre lebontva hányan haltak meg koronavírus-megbetegedés miatt 2021. február 1. és 2022. január 31. között. Az adatok szerint az elhalálozások száma Miskolcon (475) volt a legmagasabb, viszont több száz olyan település is van az országban, ahol mindössze egy elhunytat tartanak számon – írja a hvg.

Intenzív osztály, Orosháza

Az orosházi kórház Covid intenzív osztálya tavaly áprilisban (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Miskolc mellett sok Covid miatti haláleset volt Debrecenben (414) és Szegeden (399) is, de a mindössze 32 ezer lakosú Ózd esetén például különösen magasnak számít a 185 elhunyt, különösen, ha mondjuk az 55 ezres Zalaegerszeggel hasonlítjuk össze, ahol 167-en haltak bele a fertőzésbe. Budapesten az V. kerületben volt a legkevesebb áldozata a járványnak, a legtöbb pedig a III., a XI., a XIII. és a XVIII. kerületekben, ahol mind több mint 300-an haltak meg. Az Átlátszó a cikkében ugyanakkor megjegyezte, hogy az NNK által küldött településszintű adatok szerint 2021. februártól 2022. január végéig 27 251-en haltak meg koronavírusban, viszont a koronavirus.gov.hu adatközlései 28 881 elhunytról számoltak be ugyanebben az időszakban. Vagyis 1630 elhunyt nem szerepel a nyilvántartásban. Azt kérték az NNK-tól, indokolják meg, mi magyarázza az eltérést. Világszerte több mint 300 millióan fertőződtek meg 2022-ig koronavírussal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top