nlc.hu
Utazás

Tesla-tűzcsapda

Rázáródott a sofőrre a lángoló Teslája, nem nyíltak ki az ajtók és az ablakok

Nem ez volt az első eset, hogy kigyulladt egy elektromos autó.
Tesla

Csak az ablakok betörésével szabadult ki nemrég egy férfi a kigyulladt Teslájából. A kanadai Jamil Jutha azt tapasztalta, hogy hirtelen leállt alatta a Tesla Model Y, és füst kezdett beáramlani az utastérbe – számolt be az rtl.hu. A kigyulladt autóban ülve pánikba esett, és végül csak úgy tudott kijutni, hogy kirúgta az ablakot, és kimászott a járműből, ami nem sokkal később teljesen kiégett.

Mint a portál cikke megjegyzi, nem ez volt az első eset, hogy valaki egy kigyulladt Teslában rekedt. A jármű ajtaját ugyanis elektromos ajtónyitó gombbal lehet kinyitni, az elektromos rendszer azonban tűz esetén le szokott állni, bezárva az utastérbe az ott lévő embereket.

A legutóbbi eset rávilágított a Teslával és más elektromos autókkal kapcsolatban elterjedt nézetre, miszerint az elektromos autók tűzveszélyesebbek, mint a hagyományos autók. A modern technológiákkal foglalkozó texasi Southwest kutatóintézet vezető mérnöke, Graham Conway viszont azt nyilatkozta, hogy még nem áll rendelkezésre elég adat annak eldöntésére, hogy az elektromos járművek könnyebben gyulladnak-e ki, mint a nem elektromos járművek. Elon Musk és a Tesla pedig statisztikai számokkal játszva igyekszik bizonyítani, hogy az elektromos autók, pontosabban a Teslák tűzbiztosabbak a belső égésű motorral járó autóknál.

Kiemelt kép: illusztráció, Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top