Sokan készítik el előre a mézeskalácstésztát, aztán karácsonyig a hűtőben pihentetik, hogy az ünnepen frissen élvezhessék a finom mézeskalács illatot. A legtöbb recept azt javasolja, tedd folpackba tekerve egy darabban a tésztát a hűtőbe, és aztán nyújtsd ki. Pedig a tészta kinyújtásának nem ez a legegyszerűbb módja!
Jobban jársz, ha két sütőpapír közé téve kinyújtod a mézeskalácstésztát, már azelőtt, hogy a hűtőbe tennéd pihenni. Lehet, hogy így több helyet foglal, viszont egyenletesebben és könnyebben ki tudod nyújtani, mikor pedig megsütnéd, még a sütőpapírról sem kell leszedned – a szaggatást is elvégezheted azonmód! Így az egész tészta vékonyabb lesz, tehát a mézeskalácsformák is szebben kijönnek majd.
Még több szuper mézeskalács sütési tipp az NLCafén:
- 5 trükk, hogy tökéletes legyen a cukormázad
- Ez a tökéletes mézeskalács titka
- Készíts mézeskalácsot egyszerűen: recept