Angol puncs
Hozzávalók:
5 dl rum
5 dl konyak
1 reszelt citrom héja
30 dkg kockacukor
3 citrom leve
1,5 liter forró víz
A recept folytatásáért kattints!
Narancsgrog
Hozzávalók:
4 db lédús narancs
1,5 dl rum
1 citrom
3 dl fekete tea
4-5 evőkanál cukor
A recept folytatásáért kattints!
Forró almalé pálinkával
Hozzávalók:
2 dl almalé
1 csipet fahéj
1 dl víz
0,5 dl almapálinka
1 narancs leve
ízlés szerint méz
A narancs levét, az almalevet és a vizet a mézzel és a fahéjjal összeforraljuk, majd a még forró, de már nem forrásban lévő almaléhez hozzáadjuk a pálinkát. A fenti mennyiség egy szomjas vagy két kevésbé szomjas felnőttnek elég.