nlc.hu
Életmód
Gyerekek lettek rosszul a forró balatoni vonatban

Nyílt pályán vesztegelt a balatoni vonat, gyerekek lettek rosszul a hőségben

Több mint egy órát klíma nélkül vesztegelt egy balatoni vonat, amelyen többen rosszul lettek.
A MÁV Start Zrt. egyik 431-es sorozatszámú, Ganz–MÁVAG-gyártmányú, elektromos meghajtású erõgéppel vontatott és InterCIty (IC) kocsikat is tartalmazó expressz vonatszerelvénye Balatonfüredrõl Budapest Déli pályaudvarára tart az idén villamosított vasútpályán

Az átforrósodott vonatba zárva, a tűző napon vesztegeltek az utasok több mint egy órán át vasárnap délután Balatonfőkajárnál, miután a Balatonfüredről Budapestre tartó járat a mozdony hibája miatt megállt a nyílt pályán – számolt be az RTL Híradó.

Balatoni nyaralásból hazautazó családok, köztük kisgyerekek voltak a vonaton, amelyen a légkondicionáló sem működött. Az egyik utas azt mondta, csak fél óra elteltével nyitották ki a felmelegedett vagonok ajtaját, de akkor már több gyerek nagyon rosszul volt, némelyik hányt is.

A vonatot több mint egy óra veszteglés után egy másik mozdonnyal bevontatták a Polgárdi vasútállomásra, ahol az utasok átszálltak egy másik szerelvényre. A MÁV szerint a lehető leggyorsabban elindították a segélymozdonyt, vizet pedig csak akkor osztottak volna az utasoknak, ha a vonat két óránál többet áll a nyílt pályán.

Egy hét sem telt el egy hasonló eset óta: csütörtök este utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban a Keleti pályaudvaron. Többen rosszul lettek, ezért betörték az ablakot és vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A MÁV vizsgálatot indított.

Az RTL nyilatkozó vasúti közlekedési szakértő szerint a kánikula nagy kihívások elé állítja a vasúttársaságot, a nagy melegben gyakrabban lehetnek műszaki meghibásodások az olykor ötven évnél idősebb járműveknél.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top