Nehéz manapság nem egészséges receptbe boltani, még akkor is, ha az ember egy olyan híresen kalóriadús receptet keres, mint a brownie-é, de ezzel nincsen semmi gond. Az avokádó rendszeresen feltűnik az édességekben, hiszen semleges íze és krémes textúrája kiváló sütialapanyaggá teszi, de a bab sem ördögtől való dolog – gondoljunk csak az ázsiai édességekre, amelyekben rendszeres szereplő az édes babpüré.
Ebben a brownie-ban tehát nincs liszt és fehér cukor sem – persze azt azért senki nem állítja, hogy PONT olyan, mint a hagyományos verzió, de lelkifurdalás az biztos nem jár mellé.
Hozzávalók:
- 1 nagy tojás
- 1 konzerv fekete bab átmosva és lecsöpögtetve
- 1/2 közepes érett avokádó
- 1/2 csésze barna cukor
- 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/3 csésze csokidarabka (lehetőleg ét)
Elkészítés:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, és vajazzunk ki egy közepes méretű, magas falú tepsit.
2. A tojást, a babot, az avokádót és a cukrot turmixgépben dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a kakaót, a kókuszolajat, a sütőport és a szódabikarbónát is. Akkor jó a tészta, ha sűrű és ragacsos!
3. Keverjük bele a csokidarabkákat, és hagyjunk kb. 2 evőkanálnyit, hogy megszórjuk vele a sütőbe terített tészta tetejét is! 22-30 perc alatt süssük készre az édességet!