nlc.hu
Család

A magyar édesanyát és lányát megfojtó tunéziai férfi

Még folyik a hajtóvadászat a magyar édesanyát és lányát megfojtó tunéziai férfi után

Nem voltak arra utaló jelek, hogy a tunéziai férfi bántalmazó lett volna...

Továbbra is folyik a hajtóvadászat a magyar édesanyát és lányát megfojtó férfi után. A tunéziai férfit még nem kapták el a hatóságok, a családot képviselő ügyvédnőtől további részleteket tudott meg a Blikk gyilkosságról.

„Nem voltak arra utaló jelek, hogy az élettárssal bármilyen gond lett volna, így minden rokont sokkolt, hogy a férfi lelkén száradhat Renáta és a lánya, Alíz megölése – közölte a Blikkel a büntető ügyekkel is foglalkozó, és az áldozatok családját is képviselő bécsi Ujvárosi Ügyvédi Iroda vezetője, dr. Ujvárosi Veronika.

A gyilkosságra azt követően derült fény, hogy a magyar nő 7 és 9 éves fiai egyedül érkeztek meg egy orvosi rendelőbe. Az orvos megpróbálta elérni az anyát, majd miután ez nem sikerült, értesítette a rendőröket. A rendőrök a bezárt, elsötétített hálószobában bukkantak rá a hason fekvő holttestekre Bécs Mariahilf negyedében. A helyszínre kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani, azt, hogy Renátát és a kamaszlányát megfojtották. A 49 éves élettársat szerették volna kikérdezni, de Mahmoud N. eltűnt, jelenleg körözik őt. A két kisfiú azt mondta, előző este még a lakásban volt, de mire felkeltek, a férfi már eltűnt. Valószínűnek tartják, hogy külföldre szökött.

„A családtagok elmondták, hogy Renáta erős, határozott jellemű, gondoskodó anya volt, aki a családjáért mindent megtett. A török férje miatt felvette a muszlim vallást, és tartotta magát ahhoz azt követően is, hogy elváltak. Renáta kiegyensúlyozott életet élt, a rokonok pedig semmilyen problémáról nem tudtak” – mondta el a lapnak a család által felkért ügyvéd, dr. Ujvárosi Veronika.

„Az élettárssal, Mahmoud N.-nel egy ideig határtalanul boldogok voltak, aztán mégis szakítottak, amit Renáta elmondott a családjának is. Majd amikor újra kibékültek, Renáta megszüntette a Facebook-profilját, amit azzal magyarázott a szeretteinek, hogy nem kell neki a Facebook, mert abból csak gondok vannak. Szerintem itt már komoly problémák lehettek, és az élettársa valószínűleg egyre jobban be akarta szűkíteni Renáta kapcsolattartását a magyarországi rokonokkal.”

Az ügyvédnő elmondta még azt, hogy iratbetekintési lehetőséget kap az osztrák nyomozóktól, illetve a rendőrök kérdéseit tolmácsolja majd a családtagok felé, hogy válaszaikkal segíthessék a nyomozást. „Az én feladatom most az lesz, hogy mint ügyvéd személyesen találkozzam a nyomozókkal, akik általam szeretnének kérdéseket is feltenni a rokonoknak. A családtagokat segíteni fogom abban, hogy érvényesüljenek az áldozatok hozzátartozóinak járó jogaik, és tolmácsként is számíthatnak rám az eljárás során” – mondta dr. Ujvárosi Veronika.

Sziréna

Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top