nlc.hu
Aktuális

Gyilkosság Ausztriában: magyarok az áldozatok

Megöltek egy magyar nőt és 15 éves lányát Bécsben

Az asszony tunéziai élettársát gyanúsítják.
rendőrség

Egy 32 éves magyar nő és 15 éves lánya meggyilkolásával gyanúsítanak Ausztriában egy 49 éves tunéziai férfit, aki a nő élettársa és szökésben van. A nőre és lányára még csütörtök délután bukkantak rá bécsi otthonukban. A boncolásnál megállapították az idegenkezűséget: a nők nyakát érte külső behatás, megfojtották őket. A nyomozás folyamatban van.

A gyilkosságra azt követően derült fény, hogy a magyar nő 7 és 9 éves fiai egyedül érkeztek meg egy orvosi rendelőbe. Az orvos megpróbálta elérni az anyát, majd miután ez nem sikerült, értesítette a rendőröket. A rendőrök a bezárt, elsötétített hálószobában bukkantak rá a hason fekvő holttestekre Bécs Mariahilf negyedében. A helyszínre kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A hatóságok gyanúsítottként kezelik a nő 49 éves tunéziai élettársát, aki a gyilkosság előestéjén a családnál járt. A kisfiúk elmondták, hogy mire felkeltek, a férfi már eltűnt. A rendőrök jártak a férfi lakhelyén, de nem találták otthon. Jelenleg körözik a tunéziai férfit, aki nem büntetett előéletű.

Az indítékról egyelőre semmit sem tudni.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top