A Costes éttermet választották 2017 legjobbjának a hétfőn este megrendezett Év Étterme Díjátadó Gálán. A Costes séfje Palágyi Eszter. Az év legígéretesebb étterme a Babel Budapest lett, míg az év szakácsteljesítményéért járó különdíjat a Bocuse d’Or 2017-es magyar csapata: Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Szabó Kevin és Vomberg Frigyes vehette át.
Az idei legjobb street food kajákat a Kemencés Pizza kínálja, az év ifjú séftehetsége Garai Ádám, az Olimpia séfje, az év innovatív konyhája pedig a Mizsei János séf nevével fémjelzett MÁK étterem lett. Az év séfje Sárközi Ákos a Borkonyhából.
Íme 2017 tíz legjobb magyar étterme
- Costes – Palágyi Eszter séf
- Babel – Langer Gábor, Veres István séfek
- Onyx – Mészáros Ádám séf
- Borkonyha – Sárközi Ákos séf
- Costes Downtown – Tiago Sabarigo séf
- Olimpia – Ádám Csaba, Garai Ádám séfek
- Salon – Wolf András séf
- St. Andrea Borbár – Barna Ádám séf
- Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László séfek
- MÁK – Mizsei János séf
A legjobb vidéki éttermek: az encsi Anyukám mondta, a balatonszemesi Kistücsök és a tatai Platán.