Széll Tamás

Széll Tamás

Michelin-csillag

séf

Széll Tamás

Minden, amit Széll Tamásról tudnod kell

Széll Tamás Budapesten született, 1982-ben. Gyerekkorától szakácsnak készült, 2003-ban végzett a Csepeli Élelmiszeripari Technikumban. Széll Tamás kétszer is megnyerte a Hagyomány és evolúció szakácsversenyt (2008, 2010), a legnívósabb hazai melegkonyhás versenyt. Tanulóéveit a Kempinski szálloda konyháján töltötte, Szulló Szabina mesterséf keze alatt. Jelenleg is együtt dolgoznak a budapesti, Michelin-csillagos Onyx étteremben, ahol Széll Tamás a sous-chef, emellett magánéletükben is egy párt alkotnak.

2012-ben Brüsszelben, Széll Tamás a Bocuse 'd Or európai döntőjén kilencedik lett. Eredményével 2013-ban első magyarként jutott be a szakácsverseny Lyonban rendezett döntőjébe, ahol 24 induló közül a tizedik helyen végez.

Rákóczi Ferivel együtt vezeti 2015 őszétől Széll Tamás A milliomos szakács című vetélkedőjét a TV2-n. A műsorban adásonként három gyakorlott szakács méri össze tudását, a műsoronként egymillió forintos nyereményért.