Gasztro

Megnyitott Széll Tamás legújabb étterme

Gulyás, rakott krumpli, halászlé és beregi bébi töltött csirke a Stand25-ben.

„Helló, Buda! A Stand25 megérkezett.” Így harangozza be a sajtóközlemény az 1. kerületi Attila út és a Roham utca sarkán álló étterem megnyitását. Széll Tamásék bisztró stílusú éttermében a gulyás és a rakott krumpli után a halászlé, a beregi bébi töltött csirke és a palacsinta lehet az új kedvenc.

„Budán kevés az olyan hely, ahol minőségi, magyar alapanyagokból, hagyományos magyar ételeket magas színvonalon készítenek el, mindezt pedig egy elérhető, jó árfekvésben. A Stand25 csapata, Széll Tamás, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya azt ígérik, ezt az űrt is hivatott betölteni az új, budai helyszínen megnyíló éttermük, sétatávolságban a Váralagúttól” – áll a közleményben.

Széll Tamás (Forrás: Stand25)

A tervek szerint a táblás kínálat sűrűn változik majd az adott szezonnak megfelelően. Az ősz a tök, a kacsa és a szarvas jegyében telik majd. „A magyar alapanyagokból világszínvonalú ételeket lehet alkotni. Ebben mi biztosak vagyunk. Emellett azonban egy jó steaket sem vetünk meg” – vetíti előre a kínálattal kapcsolatban Hamvas Zoltán, a Stand25 tulajdonosa elképzeléseiket.

Állandó szereplője lesz az étlapnak a halászlé, főételként pedig olyan gyerekkori ízeket idéz majd fel a Stand25, mint a beregi töltött csirke, amit természetesen almakompóttal és krumplipürével kóstolhatunk majd. Több lesz a könnyebb, akár salátaszerű étel, emellett Széll Tamás és csapata a tervek szerint azt is bebizonyítja majd, hogy a klasszikus palacsinta is lehet finom, saját főzésű sárgabaracklekvárral és mogyorókrémmel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top