Gasztro

Elátkozott helyen nyit éttermet a sztárséf

Széll Tamás oda költöztetné a Stand25-öt, ahol korábban már bezárni kényszerült az egyik legígéretesebb magyar étterem.

A budai, I. kerületi Attila út és a Roham utca sarkára költöztetné éttermét Széll Tamás. A Stand25 eddig a Hold utcai piacon működött, innen költöznének most Széll és üzlettársai, Szulló Szabina, Hamvas Zoltán és Csahók Ibolya.

A kiszemelt helyet a Napi.hu vette észre, az Attila úti helyiség különlegessége pedig az, hogy nemrég még itt működött egy másik sztárséf, Huszár Krisztián Fáma nevű étterme. A Fáma a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán 91 pontot kapott a zsűritől, és ezzel a hatodik helyen végzett (a legjobb hazai étterem a Costes lett). A Fáma Az Év Legígéretesebb Konyhája Díjat is elnyerte, ezek után az étterem 2018 végén mégis bezárni kényszerült, Huszárék szerint „nem működött a koncepció”.

Széll Tamás főz (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Szeretjük a bátor húzásokat. Ez is egy ilyen lesz. Budával már nagyon régóta kacérkodtunk, és tényleg álom volt, hogy meghódítsuk Budapestnek ezt az oldalát is” – nyilatkozta a költözésről Hamvas Zoltán, a Stand25 tulajdonosa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top