nlc.hu
Gasztro

Bocuse d’Or: 2. lett a magyar csapat az európai kontinensdöntőn

Bocuse d’Or: második lett a magyar csapat az európai kontinensdöntőn

A Dalnoki Bence és Nyikos Patrik alkotta magyar csapat második helyezést ért el a Budapesten megrendezett Bocuse d’Or szakácsverseny európai kontinensdöntőjén.

A dán csapat után és a norvégokat megelőzve második lett a Dalnoki Bence séf és Nyikos Patrik commis alkotta magyar csapat a Bocuse d’Or szakácsverseny európai kontinensdöntőjén, amelyet szerdán és csütörtökön rendeztek meg Budapesten.

A magyar csapat így jövőre részt vehet a Bocuse d’Or lyoni világdöntőjén.

A verseny legjobb commis-jának (segédjének) járó díjat a svéd Thilda Martensson kapta, a legjobb hústál szintén a svédeké, a legjobb tányértéma a brit csapaté lett.

A Sirha Budapest nemzetközi gasztronómiai szakkiállítás részeként megrendezett kontinensdöntőn 17 nemzet csapata készíthette el fogásait. A magyar csapat – Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje és commis-ja, Nyikos Patrik – csütörtökön versenyzett.

Dalnoki Bence séf a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntõjében a Sirha Budapest 2022 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2022. március 24-én

Dalnoki Bence séf a Bocuse d’Or szakácsverseny európai döntőjében a Sirha Budapest 2022 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2022. március 24-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Széll Tamás coachként segítette a csapatot, melynek elnöke Szulló Szabina volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top