nlc.hu
Egészség
A higiéniai papírtermékek árváltozása

Duplájára drágulhat a vécépapír az év végéig

Tavaly szeptemberhez képest kétszeresére emelkedhetnek az árak.

A változást a higiéniai papírgyártó cég azzal indokolta, hogy beszerzési és energiaköltségei is mintegy 100 százalékkal nőnek az idén az ukrajnai háború és az energiaválság következményeként. A pluszköltségeknek azonban csak egy részét hárítják át a fogyasztókra – jelezték, megjegyezve: a fogyasztói ár a kereskedőkön is múlik.

A cég alapító-ügyvezetője, Vajda Attila az MTI kérdésére elmondta, azzal számolnak, hogy a cég belföldi és export volumenei csak enyhén nőnek idén. Elmondta: Magyarország éves szükséglete 90 ezer tonna a higiéniai papírtermékekből, a Vajda-Papír csoport éves kapacitása pedig 140 ezer tonna. Magyarország ellátása higiéniai papírtermékekből a kedvezőtlen körülmények ellenére biztosított, „nem lesz hiány WC-papírból, papírzsebkendőből vagy törlőkendőből”.

Az utóbbi időben szinte mindennek súlyosan megemelkedett az ára, az emelkedő energia- és takarmányárak, valamint a folyamatosan növekvő termelési költségek miatt szeptembertől a tojástermelők nettó tízforintos darabonkénti termelőiár-emelésre kényszerültek. 

Nem nyitott jól a forint ezen a héten, a dollár jegyzése a reggeli 436,15 forintról 441,07 forintra ment fel, hétfőn rekordszinten, 442,25 forinton is állt, az euró árfolyama a reggeli 424,94 forintról 427,59 forintra emelkedett 15.30 órára, és mintegy másfél órával korábban 428,58 forint történelmi csúcson is állt, a frank jegyzése 438,74 forintról 441,31 forintra emelkedett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top