Minden nemzet konyhájában megtaláljuk a rántotta különböző változatait: az olaszoknál ott a frittata, a franciáknál tejszínt tesznek a rántottába, a japánok pedig tekercsben készítik. A spanyolok egyenesen ebédet csinálnak a reggeli tojásból, hiszen egy jó adag krumplival együtt sütik meg. A recept egyszerű, az eredmény pedig laktató és mennyeien finom. Íme:
Spanyol omlett burgonyával
Hozzávalók:
- 1 hagyma, vékonyra szelve
- 3 burgonya, vékonyra szelve
- 500 ml olívaolaj
- 6 tojás
- egy csipet só
Elkészítés:
- Hevítsd fel az olívaolajat egy magas falú serpenyőben. Dobd bele a vékonyra szeletelt krumplit és hagymát, és 10-15 percig hagyd karamellizálódni, majd szűrd le róla az olajat. Az olajat tedd félre.
- A tojásokat verd fel egy nagy tálban, és keverd hozzájuk a leszűrt krumplit és hagymát. Sózd, majd fedő alatt hagyd állni 15-20 percet.
- Forrósíts fel egy nagyon vékonyan kiolajozott serpenyőt és 1 percig süsd benne a tojásos mixet! Kapcsolj alacsonyabb fokozatra, és süsd további 2-4 percig. Ezután óvatosan tedd egy tányérra az omlettet, majd a másik oldalával lefelé fordítva tedd vissza a serpenyőbe 3-5 percre. Jó étvágyat!