Crème brûlée ihletésű espresso macchiato
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 100 ml 1,5%-os tejből készített tejhab (kb. 30 ml)
- 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávé
- 3 g barna cukor
- lime-héj
- friss bazsalikomlevél
Elkészítés:
- Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsük el a tejhabot.
- Készítsünk egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Espresso kávét egy csészébe, majd kanalazzunk forró tejhabot a tetejére.
- Szórjuk rá a barna cukrot, majd egy szakácsfáklyával karamellizáljuk, hogy elérjük a crème brûlée jelleget.
- Szórjunk rá egy kevés lime-héjat, majd díszítsük bazsalikomlevéllel.
Pierre Hermé tippje: Bazsalikom helyett mentával is kipróbálhatjuk.
Pirított törökmogyorós latte macchiato
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 100 ml 1,5%-os tej
- 10 ml agávészirup
- 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé
- 10 g pirított törökmogyoró
Elkészítés
- Öntsünk 100 ml 1,5%-os tejet a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy Aeroccino 4 tejhabosítóba. Előbbi esetben válasszuk ki a „Cappuccino” receptet, és nyomjuk meg a Start gombot. A tejhabosítóval készítsünk tejhabot.
- Tegyük az agávészirupot egy kávéscsésze aljába. Öntsük rá a tejhabot, majd jöhet bele egy finom Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Gourmand kávé.
- Szórjuk meg a tetejét durvára vágott, pirított törökmogyoróval.
Pierre Hermé tippje: A mogyorót célszerű 160 °C-os sütőben megpirítani.
Málnás-rózsás kávémocktail
Hozzávalók 1 adaghoz:
- 40 ml Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávé
- 5 db 30 g-os jégkocka
- 10 ml rózsaszirup
- 90 ml szénsavas ásványvíz
- 3 szem málna
- 1 bio rózsaszirom
Elkészítés:
- Készítsünk el egy Nespresso I Pierre Hermé Infiniment Fruité kávét, és tegyük a jégkockával együtt a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe.
- Ha Barista receptkészítőt használunk, zárjuk le a fedelét, és válasszuk ki az „Iced Nitro” variációt, majd nyomjuk meg a Start gombot. Ha shakert használunk, erősen rázzuk fel.
- Tegyünk 4 jégkockát egy pohárba, adjuk hozzá a rózsaszirupot, és öntsük fel a szénsavas vízzel. Óvatosan keverjük fel.
- Öntsük rá a kávét. Díszítsük pálcikára tűzött málnával és ehető rózsaszirommal.
A kávékülönlegességek Vertuo kávékból is elkészíthetők, a pontos recepteket megtalálod a www.nespresso.com oldalon. Ha kipróbálnád Te is a limitált kiadású kollekciót, akkor a receptben szereplő alapanyagokat ITT beszerezheted.