nlc.hu
Gasztro
Ez az eperszezon is jól kezdődik!

Ez az eperszezon is jól kezdődik!

Eperszezon ilyen jól még soha nem kezdődött. Találtunk már finom hazai édes epret, és miután az első adagot úgy magában elpusztítottuk, kerestünk egy sütireceptet. Ennél jobbat nem is találhattunk volna!

 

Ez az eperszezon is jól kezdődik!

HOZZÁVALÓK

A tortához:

  • 2 kocka vaj
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 1 bögre* forrásban levő víz
  • 2 bögre liszt
  • 2 bögre kristálycukor
  • ½ kávéskanál só
  • ½ bögre író
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 1 bögre Nutella krém

* 1 bögre = 3 dl

A töltelékhez

  • 4 bögre eper, megtisztítva, feldarabolva
  • ¼ bögre kristálycukor
  • 1 kávéskanál vaníliakivonat
  • 2 bögre tejszín
  • ½ bögre porcukor

1. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Béleljünk ki két tepsit sütőpapírral, kenjük ki margarinnal vagy olajjal!
2. Egy közepes méretű serpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük el, amíg sima lesz! Öntsük hozzá a forró vizet, várjuk meg, amíg a keverék buborékozik (kb. 20 másodperc), aztán vegyük le a tűzről, tegyük félre!
3. Egy edényben keverjük össze az írót, szódabikarbónát, tojást, vaníliakivonatot!
Egy másik, nagyobb edényben keverjük össze a cukrot, lisztet, sót! Ehhez adjuk hozzá a csokis öntetet, majd a tojásos keveréket is! Óvatosan keverjük csomómentesre a tésztát, tegyük félre!
4. A nyers tésztát osszuk el a két tepsibe, süssük 17-20 percig, majd tegyük félre, amíg kihűl!
5. Eközben az epret keverjük össze a cukorral, vaníliakivonattal! Hagyjuk állni kb. 15 percig, aztán öntsük le róla az edény alján keletkezett levet!
6. Keverjük a tejszínhez a porcukrot, verjük fel tejszínhabbá!
7. Az egyik tortalapra kenjünk rá a Nutella felét, aztán a tejszínhab felét, aztán tegyünk rá egy réteg epret! Erre helyezzük rá a másik tortalapot, és utána ismételjük meg ugyanezt! Legalább egy órára tegyük hűtőbe tálalás előtt!

 Ree Drummond, azaz a vadnyugati nő receptje

Ez az eperszezon is jól kezdődik!

Fogásai igazi ízbombák: ha sósak, akkor fűszeresek és zaftosak; ha édesek, akkor minden földi jóban gazdagok. Ree akkor lett igazán híres, amikor a farmra költözés után elkezdte blogját, melyben nemcsak recepteket osztott meg, hanem beszámolt arról, hogy milyen egy farmer feleségének lenni, hogyan kezeli a konfliktusokat a gyerekeivel, milyen a társasági élet a “világ végén”. A blog több díjat is nyert, Ree receptjei pedig annyira kedveltek lettek, hogy hamarosan főzős tévéműsora indult a Food Networkön, és számos könyve (szakácskönyvek és mesekönyvek) jelent meg angolul. 2016 végén pedig egy éttermet is nyitott a farmjukhoz közeli városkában.

 

“A vadnyugati nő” sorozat hétvégente 9:00-tól és 16:00-tól látható dupla részekkel a Food Network csatornán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top