Egy muffinból is lehet tökéletes reggeli, ha olyan energia- és fehérjedús hozzávalókkal pakoljuk fel, mint a mogyoróvaj, a banán, a zab és a görög joghurt. Ráadásul ki ne akarna már reggel elmajszolni egy isteni sütit? A reggeli muffin még praktikus is, hiszen ha előző este megsütöd, reggel elég csak felkapnod és már indulhatsz is!
Mogyoróvajas–banános reggeli muffin
Hozzávalók:
12 darabhoz
- 1 csésze teljes kiőrlésű liszt
- 1 csésze zabpehely
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- csipet só
- 2 banán
- fél csésze mogyoróvaj
- 1/4 csésze méz
- fél csésze görög joghurt
- fél csésze mandulatej
- 1 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
Elkészítés:
- A sütőt 190 fokra melegítsd elő.
- Keverd össze a lisztet, a zabot, a szódabikarbónát, a sütőport, a fahéjat és a sót.
- Egy másik tálban nyomkodd pürésre a banánokat, és keverd hozzájuk a mogyoróvajat, a mézet, a joghurtot és a tejet. Add hozzá a tojást és a vaníliát is.
- Most keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, majd öntsd a tésztát kiolajozott muffinformákba!
- 15 percig süsd. Jó étvágyat!