nlc.hu
Szabadidő
Bartók – Kodály est

Bartók – Kodály est

Olyan Muzsikás és Sebestyén Márta koncertnek lehetünk részesei, ahol Bartók és Kodály mûvei és népzenei gyûjtései együtt hangzanak fel világhírû elõadók és falusi énekesek-táncosok tolmácsolásában.





Hitelesen szólal meg egymás mellett a régi hagyomány és a méltán szeretett modern muzsika.
A Muzsikás együttes és Sebestyén Márta gyakran ad koncertet komolyzenei előadókkal. Néhány ismertebb helyszín: Róma (Santa Cecilia terem), London (Queen Elisabeth Hall), Aix-en-Provence (Boulez-mesterkurzus), Amsterdam (Concertgebouw), Berlin, Helsinki, Glasgow, illetve Belgium és Hollandia számos városának koncertterme. És itt kell megemlítenünk a Zeneakadémiát Budapesten, ahol a Tavaszi Fesztivál keretén belül immár többéves hagyomány a fenti műsorok jelenléte.

Különös, zeneileg izgalmas a különféle műfajok igényesen kimunkált együttes megjelenése, például egy szimfonikus mű tétele és a kiindulásként ismert népzene egymás utáni felhangzása, vagy például ahol az Allegro Barbaro találkozik a barbár gyimesi ütőhangszerrel, a gardonnal, vagy amikor az Éjszaka zenéje összesimul egy hegedűn megszólaló halottkísérő keservessel.

A műsorban bensőséges szóló- és kamaradarabokat, valamint fenségesen megszólaló, nagy létszámot igénylő szimfonikus műveket is találunk.
Ünnepelünk tehát a Muzsikás és Sebestyén Márta koncertjén a hitelesen megszólaló hagyományos népzenével, néptánccal, a városi táncházak zenéjével, a kiemelkedő komolyzenei előadásban felhangzó Bartók- és Kodály-darabokkal.

Vezényel: Héja Domonkos

Közreműködik: Muzsikás együttes, Sebestyén Márta, Jandó Jenő / zongora, a Danubia Szimfonikus Zenekar, Tóth Ildikó, Farkas Zoltán / tánc

Időpont: március 21., 19:30

Helyszín: Nemzeti Hangversenyterem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top