Kevesen gondoltak volna a görögdinnye és a kenyér házasítására, de ez most mégis megtörtént: a dinnye mókás mintázatát kenyérbe sütötték, és már egyre jobban terjed a neten a vidám gasztrotrend.
![Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod](https://nlc.hu/data/cikk/21/207035/1.jpg)
![Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod](https://nlc.hu/data/cikk/21/207035/2.jpg)
![Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod](https://nlc.hu/data/cikk/21/207035/3.jpg)
Állítólag eredetileg egy tajvani pékségből származik az innováció, de most már egy csomó helyen készítik, sőt, egyesek szerint akár házilag is lehet ilyen görögdinnyekenyeret sütni. A dolog persze nem egyszerű: a kenyér külsejének zöldnek és ráadásul csíkosnak, míg a belsejének rózsaszínnek kell lennie, és még “dinnyemagok” (általában valamilyen aszalt gyümölcs darabkái) is kerülnek a kenyérbe a még autentikusabb dinnyekülső érdekében.
![Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod](https://nlc.hu/data/cikk/21/207035/4.jpg)
![Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod Mindenki dinnyekenyeret süt és most te is kipróbálhatod](https://nlc.hu/data/cikk/21/207035/5.jpg)
Ebből a videóból elvileg mi is megtanulhatjuk, hogyan készül – előre szólunk, elég pepecselős: