Rácz Jenő és felesége, Rácz-Gyuricza Dóra voltak a Palikék Világa by Manna vendégei, és a beszélgetés során a párkapcsolatuk sikerének titka mellett szóba került az is, hogy a Michelin-csillagos séf mit szokott enni.
Rácz Jenő nem titkolta, hogy otthon nem főz mindennap, és nem veti meg a gyorskaját sem.
Én egyszerű ember szeretek lenni. Simán ki merem mondani, hogy Meki rajongó vagyok, és bárki kövezzen meg ezért. Inkább az a nem normális, hogy ha valaki azt mondja, hogy még nem evett Mekit. Állandóan rohanok, semmi időm nincsen puccos éttermekbe beülni, nincs időm előkészíteni az étrendemet. Amit találok, azt eszem, és igazából nekem ezzel semmi problémám nincs
– árulta el a séf, aki pár hete állt újra munkába a műtétje után.
Rácz Jenő beszélt arról is, hogyan viszonyul a diétázáshoz.
„Olyan rövid az élet, és ha nem élvezhetem ezt a pohár pezsgőt, meg nem ehetek egy finomat, mert diétázom…Tényleg itt sanyargatom magamat, meg itt számlálom, hogy mit eszem, meg hogyan, nem eszem szénhidrátot, aztán meg jól bezabálok egy friss, gőzölgő kenyeret és nincs igazság” – fogalmazott a séf, és elmondta azt is, hogy a mindennapokban a klasszikus fogásokat, a gulyáslevest és a rántott húst kedveli. Felesége pedig sokat főz otthon, és azokra az ételekre általában mindig azt mondja, hogy nagyon jók.
(Kiemelt kép: RTL / Sajtóklub)