nlc.hu
Utazás
Szigetelőszalaggal oldották meg a repülőgép javítását

Az utasok szeme láttára szigetelőszalaggal erősítették meg a repülőgépet felszállás előtt

Az amerikai Spirit légitársaság repülőgépét felszállás előtt szigetelőszalaggal erősítették meg. Az esetről videó is készült, amit az egyik utas töltött fel a TikTok-oldalára.

Szigetelőszalaggal erősítették meg a felszállás előtt az amerikai Spirit légitársaság repülőgépét, hogy az út közben ne károsodjon – írja a hvg.hu

Egy légiforgalmi mérnök rádión beszél a kifutópályán lévő repülőgép közelében

Egy légiforgalmi mérnök rádión beszél a kifutópályán lévő repülőgép közelében (Fotó: Getty Images)

Az esetet az egyik utas vette észre, aki éppen arra várakozott, hogy felszálljon a gép, de arra lett figyelmes, hogy a reptéri karbantartók éppen szigetelőszalaggal erősítik meg a gépet. A szokatlan eljárásról videót is készített, amit feltöltött a TikTok-oldalára. A videót már majdnem kétmillióan megnézték. A videó készítője csak annyit fűzött hozzá, hogy ez az oka annak, amiért nem repül ezzel a légitársasággal. 

A helyzet ennek ellenére nem olyan vészes, mint az elsőre tűnhet. John Nance biztonsági tanácsadóként és pilótaként is dolgozik. 2022-ben a The Sydney Morning Heroldnak nyilatkozott arról, hogy egy repülőgép esetében nem hétköznapi ragasztószalagot használnak. Elmondása szerint az eszközt kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy bármit meg lehessen csinálni vele. 

A szalagot speed tape-nek hívják, ami egy rendkívül tartós, alumíniumalapú ragasztó. Ezt használják akkor, ha a repülőnek vannak olyan nem kritikus állapotban lévő alkatrészei, amik ideiglenes javításra szorulnak. A szalaggal legfőképpen az időjárás okozta károkat szeretnék megakadályozni.

Michael Lopardi, a Spirit Airlines szóviője szerint az alkalmazottak megfelelő eszközt használtak, amit nemcsak a repülőgép gyártója, hanem a mérnökök is jóváhagytak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top