nlc.hu
Otthon
A Go2 robotkutya ül, pitizik és beszélget

A Go2 robotkutya ül, pitizik, szemetet szed és beszélget veled futás közben

A Go2 a Unitree kínai cég mechanikus háziállatának második generációja. A kutyára emlékeztető négylábú robot képes ülni, szaltózni vagy csak simán úgy viselkedni, mint egy igazi háziállat. Lépést tart a gazdival futás közben, és akár beszélget is vele egy chatGPT-támogatott neurális hálózaton keresztül, amely még mozgás közben is képes kódot írni. A Unitree Go2 már előrendelhető 1600 dollárért, azaz kicsit több mint félmillió forintért.

Úgy tűnik, hamarosan az a szokatlan látvány fogad majd minket, hogy a szomszéd a robotkutyájával diskurál, miközben az kézen áll, szaltózik és különféle trükköket mutat be. Sőt, ha kéri, fotókat készít gazdájáról, amit továbbít a telefonjára, zenét játszik le és táncol rá. A kutyaürülék miatt sem kell aggódnunk, mert a szintetikus kis kedvenc nemcsak hogy nem piszkít a gyepre, de még a szemetet is összeszedi.

A Unitree legújabb szériája észrevétlenül követi gazdáját, különleges szenzorainak köszönhetően pedig kikerül minden akadályt, legyen az egy bokor vagy más kerti növény. 13 kilométer/órás maximális sebességével kiváló futó, és nem kell azon aggódnunk, hogy felfalja valamelyik csivavát a parkban.

Megnézem
Összes kép (11)

Hogy mennyire válik be mint a család kedvence, arról vannak kétségeink (az előző Go1 szériát például láthattuk már lángszóróval felszerelve, ami lássuk be, kicsit sem megnyugtató), de mint mesterséges intelligenciával rendelkező robot, hasznos és szórakoztató lehet a mindennapokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top