Húsvéti édes fonott kalács, a klasszikus
A kalács, ami nélkül nincs húsvét. Fényes, aranybarnára sült, foszlós és puha, és minden igazi kalácsrajongó tudja, hogy nemcsak vajjal, lekvárral és mézzel finom, hanem a sós sonkához és tormához is hihetetlenül jólesik. Szükséges hozzá némi konyhai és sütési rutin, hogy elkészítsük a magunk fonott kalácsát, de valamikor el kell kezdeni, nem igaz?
Húsvéti édes fonott kalács – tovább a receptre!
Csokis-diós babka, az ünnepi asztalok sztárja
„Ne higgy a károgóknak, a babkát egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, viszont mindent percét élvezni fogod, az íze pedig valami mennyei. Csokis-diós babkát sütünk” – írja Belső Olga kollégánk, és ennél csábítóbb indítást nem is kaphatna a recept. A babka egy csúcsra járatott kalács – másik nevén jeruzsálemi kalács –, és az írás találóan rámutat, hogy azonnal a töltelékére gondolunk, de az igazi jó babka titka a tésztája.
Csokis babka – tovább a receptre!
A kakaós és a vaníliás fonat, egy kalács: márványos kakaós kalács
Sok vacak kakaós kalácson túl vagyunk már mindannyian. Ha nem bízzuk a véletlenre és egy kétes sütőipari egységre a munkát, készítsük el a kétszínű, kétfonatú kalácsot mi magunk! A csokis-diós babkával ellentétben nem szabad túl süteményszerűnek, vagyis túl édesnek és szaftosnak lennie. A márványos kakaós kalács tésztája ideális esetben könnyed és légies, és jó minőségű vajjal verhetetlen.
Márványos kakaós kalács – tovább a receptre!
A rétessel vetekednek: diókrémes-almás és túrókrémes-meggyes kalács
Tudtad, hogy ilyen sokféle töltelékkel is készülhet kalács? A rétesek ízesítéseire emlékeztet ennek a két világbajnok kalácsnak a tölteléke: a pirított dióval, darált keksszel, almával, túróval, meggyel bélelt finomságok a legjobb magyar házi sütemények sorát erősítik. Ehhez biztosan nem akartok húsvéti sonkát enni!
Diókrémes-almás és túrókrémes-meggyes kalács – tovább a receptre!
A nosztalgikus méteres kalács
A sárga-rózsaszín-barna hármas nagymamáktól, sütni szerető rokonságból ismerős lehet. Egy igazi házias klasszikus, amiben különösen retró a rózsaszín puncs ízesítés. Sok munka van vele, hiszen a három tésztát külön kell kikeverni, de a látvány és a hála nem marad el. A méteres kalács mindenki büszkeségére válhat, aki ilyen szépen el tudja készíteni, mint a képünkön szereplő darab. Próbáld meg te is!