nlc.hu
Aktuális
Vízbe lökhették a Kösely-csatornába fulladt 6 éves Diégót

Vízbe lökhették a Kösely-csatornába fulladt 6 éves Diégót, nyomoz a rendőrség

A szülők és a hatóságok is rövid időn belül a helyszínre siettek, azonban a kisfiú életét már nem lehetett megmenteni.
Diégó

A vízbe lökhették azt az 6 éves kisfiút, akinek a holttestét szerdán találták meg a tűzoltók Hajdúszováton – értesült a Tények. A kis Diégó boltba indult a 8 éves bátyjával, utána azonban nem haza, hanem a barátaival a csatornapartra mentek játszani – minderről mit sem tudtak a szülők. Ekkor történt a tragédia. A vízbe esett kisfiú testvére sírva rohant haza. “Szólt, hogy apa gyere, Diégó belefullad a vízbe. Nem biztos, hogy még él. Azt mondta: neked szólt, hogy jöjjön értem, hogy mentsen ki a vízből” – nyilatkozta megtörten Rostás Márk.

A család riasztotta a tűzoltókat, akik nem sokkal később a vízben megtalálták a kisfiút. Próbálták újraéleszteni, de már nem tudtak segíteni rajta.

A tragédia után azt lehetett tudni, hogy a kisfiú beleesett a vízbe, de a bátyja másképp mondta el a történteket a Tényeknek: szerinte Diégót az egyik barátja belökte a vízbe.

Édesanyja szerint kisfia az utolsó pillanatig küzdhetett életéért, a kis Diégót ugyanis a nádba kapaszkodva találták meg a tűzoltók. “Mint az anyja, megéreztem. Eleve oda küldtem volna a tűzoltókat, hogy menjen el, mert a fiam ott van a nádba, ki akart jönni, de nem tud. Ment a tűzoltó és tényleg ott volt. És fogta a két kis kezével a nádat, még itt szét is vágta neki”mondta el az RTL Híradóban.

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a haláleset pontos körülményeinek tisztázásáért. Rendkívüli haláleseti eljárásban vizsgálják a baleset körülményeit, valamint – a szülők ellen – kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozást indítottak.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top