nlc.hu
Sztárok
37 éves világcsúcs dőlt meg a párizsi Gyémánt Liga-versenyén

37 éves világcsúcs dőlt meg a párizsi Gyémánt Liga-versenyén

Óriási meglepetést okozott az egész világ számára az ukrán versenyző, aki magasugrásban döntötte meg a több évtizede fennálló rekordot!

1987 óta állt az a világcsúcs, amelyet a tegnapi nap folyamán egy centiméterrel megdöntött az ukrán Jaroszlava Mahucsih. A sportolónő az ugrás után szinte maga sem hitte el, hogy átvitte a 2,10 méteres magasságot, amelyet közel négy évtizedig senki sem tudott megdönteni és az esemény kommentátora szerint sokáig Mahucsih is távol állt tőle. Ha ez még nem lenne elég siker egy rendezvényen, 1500 méteren is újabb világcsúcs született, a kenyai Faith Kipyegon saját rekordját adta át a múltnak.

Fotó: Yaroslava Mahuchikh / Getty Images

Fotó: Yaroslava Mahuchikh / Getty Images

A magasugrás előző világcsúcsának büszke tulajdonosa a bolgár Sztefka Kosztadinova volt, aki 2,09 méteres magasságot ugrott még anno 1987. augusztus 30-án a római Olimpiai Stadionban. Teljesítményét azonban első próbálkozásra túlszárnyalta Mahucsih. Így hát kétségtelen, hogy óriási teljesítmény volt mindez a sportolónőtől, akit most már minden kétséget kizáróan az olimpia egyik legnagyobb aranyérem esélyesének tartanak. 

A verseny előtt éreztem, hogy képes leszek 207, de akár 210 centire is. Boldog vagyok, hogy beírhattam Ukrajnát az atlétika történelemkönyvébe.

– nyilatkozta a verseny után a csinos atléta. 

Szintén világcsúccsal próbálkozott meg a versenyen a nagy közkedveltségnek örvendő Armand Duplantis is, azonban a rúdugrónál úgy tűnt, a verseny folyamán nem állnak kedvezően számára a csillagok. Többször morcosan távozott az ugrásai után, és olyan magasságot is levert, amelyet korábban könnyűszerrel átugrott. Mindebbe talán közrejátszhatott az is, hogy az időjárás nem volt éppen kedvező a sporthoz.

Via 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top