nlc.hu
Trend
Így marad élénk a hajszíned még strandolás után is

Így marad élénk a hajszíned még strandolás után is

Elég néhány strandolás vagy egy nyaralás is ahhoz, hogy a gondosan megválasztott hajszín fakóvá váljon. Néhány pofonegyszerű trükk segít ezt elkerülni.

Nincs könnyű dolgunk, ha szeretnénk a tengerben vagy a medencében enyhülésre találni a forró napokon anélkül, hogy gondosan festett hajszínünk megfakulna. A só és a klór is könnyen eredményezhet fakó, élettelen, sápadt színt a korábban ragyogó árnyalat helyett. Szerencsére akad néhány praktika az úszósapka viselésén túl, melyet érdemes bevetni annak érdekében, hogy ne érjen bennünket ilyen kellemetlen meglepetés.

Előzetes hidratálás

Mielőtt a tengerbe vagy medencébe mennénk, alaposan nedvesítsük be a hajunkat tiszta vízzel. A haj így kevesebb sót vagy klórt szív fel, mivel már telítve lesz vízzel

Hajolaj használata úszás előtt

Alkalmazzunk hajolajat úszás előtt. Ez egy védőréteget képez a hajszálakon, csökkentve a só és a klór behatolását, és megőrzi a hajszín intenzitását. A természetes vizek védelme érdekében ezt a módszert leginkább medencézésnél érdemes bevetni.

Hideg vízzel történő öblítés

A haj hideg vízzel való öblítése lezárja a hajszálakat, ami segít megőrizni a színt és fényesebbé teszi a hajat. Ezt különösen úszás után érdemes alkalmazni.

Savas öblítés ecettel vagy citromlével

Ha van rá lehetőségünk, érdemes alkalmaznunk almaecetes vagy citromleves öblítést, mely segít lezárni a haj kutikuláit, így a szín kevésbé fakul. Egy evőkanál ecetet vagy citromlevet keverjünk össze hozzá egy liter vízzel.

Kímélő hajmosás

Éppen elegendő terhelést kap hajunk a fürdőzés közben, ezért kerüljük el a napi vagy gyakori hajmosást. Ha úgy érezzük, hogy az úszás utáni hideg vizes öblítés nem elegendő a tisztasághoz, sampon helyett használjunk inkább már megszáradt hajunkra száraz sampont, mely segít felfrissíteni a frizurát!

Heti mélyhidratálás

A heti rendszerességgel alkalmazott mélyhidratáló hajpakolások segítenek a haj nedvességtartalmának visszaállításában és a szín megőrzésében. Keressünk színvédő hatású termékeket.

Gyengéd törülköző használata

A haj mosása után gyengéden töröljük meg hajunkat mikroszálas törülközővel vagy egy régi pamut pólóval, hogy minimalizáljuk a hajszálak sérülését. A durva törülközők dörzsölése károsíthatja a hajszínt és a hajszálakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top