nlc.hu
Trend
60 éve nem mosott hajat

60 éve nem mosta és nem vágatta a haját, így néz ki

A Vietnámban élő idős asszony 19 éves korában volt először és utoljára fodrásznál, és az elmúlt több mint hat évtizedben otthon sem mosott hajat.

Nguyen Thi Dinh közel jár a kilencvenedik születésnapjához, ami azt jelenti, hogy már több mint 70 éve nem ért a hajához fodrász.

Közel 70 éve nem mosta és nem vágatta a haját, így néz ki

A hosszú évtizedek alatt a haja több mint 6 méteresre nőtt, és sokak szerint leginkább egy jóllakott óriáskígyóhoz hasonlítható.

A vietnámi asszony azt mesélte, hogy nem sokkal a huszadik születésnapja előtt járt először és utoljára fodrásznál, amire a mai napig rendkívül rossz élményként emlékszik.

Hónapokig szenvedett a hajvágás után

Bár előtte rendszeresen mosta fényes hajkoronáját, a fodrásznál tett látogatást követően valami végérvényesen megváltozott: miután az akkori divatnak megfelelő, csinos frizurát vágatott magának, elviselhetetlen fejfájás kezdte gyötörni, amire semmilyen gyógymód nem vált be.

Hiába járt orvostól-orvosig, senki nem tudta megmondani, mi állhat a szenvedése hátterében, ebből adódóan pedig megoldást sem találtak a problémájára. Csak az idő segített a fiatal Nguyen kínjain: ahogy szép lassan nőni kezdett a haja, a fájdalom is enyhülni kezdett, majd szép lassan alábbhagyott.

Hogy megkímélje magát az újabb tortúrától, elhatározta, hogy soha többé nem vágatja le a tincseit, és hogy biztosra menjen, a hajmosásra is nemet mondott. Egyre hosszabb és hosszabb haját szorosan befonták, így valamelyest könnyebben kezelhető.

Fotó: Oddity Central - Facebook

Fotó: Oddity Central – Facebook

A helybéliek igazi csodaként tekintenek különleges hajkoronájára, amit az évek során egyre több turista is szeretett volna közelebbről szemügyre venni. Nguyen ezért beköltözött szülővárosa templomába, és igazi látványosság lett belőle.

A nyolcvan felett járó asszony mára teljesen megőszült, hajfonata azonban máig megőrizte fiatalságának ébenfekete tincseit. Ez a különleges színátmenet nemcsak a látogatóit nyűgözi le, hanem magát Nguyent is: mint mondja, ha hosszú hajára néz, újra eszébe jut a gondtalan ifjúsága, ami szívmelengető érzéssel tölti el.

Nyitókép: imdb.com, Forrás: Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top