nlc.hu
Életmód
Így tudod megnyújtani a két borotválás közti időszakot

Így tudod megnyújtani a két borotválás közti időszakot

Sokat számít, ha betartod ezeket a trükköket: akár napokkal is kitolhatja a következő borotválkozás időpontját.

A strandolás, rövid szoknyák és sortok főszezonjában csupán egy szempillantásnyinak tűnik az az idő, ami eltelik két szőrtelenítés között. Pedig milyen jó lenne, ha nem kellene minden második nap végigszántani a lábunkat a borotvával. Ha még nem tetted le a voksodat a tartós szőrtelenítés mellett, és a gyanta vagy a szőrtelenítőkrémek világa sem igazán a tiéd, akkor néhány trükkel azért meghosszabbíthatod a két borotválás közti időszakot.

Hidratálj

A megfelelő folyadékbevitel elengedhetetlen a mostanihoz hasonló hőségben. Ez az egészséged megőrzésén túl abban is segít, hogy bőrödet rugalmasabban tartja, mely jelentősen megkönnyíti a borotválkozást. A belső hidratálás mellett a külsőre is ügyelj, így lesz teljes a hatás: használj bőrtípusodnak megfelelő testápolót minden nap, és kerüld az alkoholos változatokat, mert ígéretükkel ellentétben ezek sokak bőrét gyakran kiszárítják.

Használj éles, jó minőségű, több pengés borotvát

Az éles borotva és a több penge hatékonyabban vágja el a szőrszálakat a bőr közelében, így a szőr lassabban nő vissza. Cseréld gyakran a borotvafejet vagy használj minden alkalomra új, eldobható borotvát, megéri, ha nem spórolsz a csere költségén, mert nem csak tovább lesz sima a bőröd, de az irritációtól és esetleges fertőzésektől is megkímélheted magad.

Borotválj zuhanyzás után

Ha bőrödet akár zuhanyzással, akár egy kád vízben puhítod és áztatod borotválás előtt, akkor szebb eredményre számíthatsz. Jól teszed, ha nem csupán benedvesíted a kezelendő felületet, hanem 5-10 percig folyamatosan meleg, de nem túl forró víz éri, mielőtt a borotvával végighaladsz rajta. az eredmény simább, puhább bőr, alaposabb szőrtelenítés.

Fotó: GettyImages

Fotó: GettyImages

Használj borotvahabot, borotvagélt vagy olajat

Ezek a termékek látványosan, jól érezhetően tudnak segíteni a szőrtelenítésben, használatuk által csökken a bőr súrlódása, védik a bőrt, jobban hozzáférsz a szőrszálak tövéhez is, így bőröd irritáltsága csökken, a borotválás pedig jóval alaposabbá és kényelmesebbé is válik, könnyebben siklik ráadásul a penge is a használatuk által. Érdemes kerülnöd az alkoholos vagy illatosított változatokat, ha szeretnél még nagyobb nyugalmat biztosítani bőrödnek.

Borotválj a szőr növekedésének irányával ellentétesen

Alapszabály szerint a szőr növekedésével megegyező irányt szokás javasolni, így kerülhetők el nagyobb biztonsággal a benőtt szőrszálak. De ha az a cél, hogy tovább tartson az eredmény, akkor ellentétes irányt érdemes alkalmaznod, viszont tedd ezt óvatos és lassú mozdulatokkal, miután kellően felpuhítottad bőröd és a szőrszálakat is.

Radírozz

Heti két alkalommal érdemes bőrradírt alkalmaznod, melynek nem csak a frissebb, hamvasabb és selymesebb bőr lesz az eredménye, de jóval simább is, hiszen a bőrradír eltávolítja az elhalt hámsejteket, így a borotva közelebb tud férkőzni a szőr tövéhez, mely hatékonyabbá teszi a borotválkozást. Arra vigyázz azért, hogy ne ess túlzásokba: ne dörzsöld túl erősen és ne használd túl gyakran, mert az irritációt okozhat és a bőr rugalmasságát is kikezdheti idővel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top