nlc.hu
Életmód
Szerzetesrend segít teherbe esni 70 millióért

70 millióért szerzetesrend segíti a magyar párok természetes gyereknemzését

Érdekes kitétel jelent meg a Belügyminisztérium kifizetési listáján a kormányzati oldalon. Egy szerzetesrendnek ítéltek meg 70 millió forintot, hogy a párok gyereknemzését segítse.

A Betegápoló Irgalmasrend a 70 millió forintot természetes úton történő fogantatást elősegítő szakemberek képzésére kapta, és idén májusban elutalták nekik. A Magyar Hang kíváncsi volt, hogy egy szerzetesrend hogyan segítheti a hazai párok gyereknemzését, így felhívta őket.

Budai Irgalmasrendi Kórház

A Betegápoló Irgalmasrend által működtetett Budai Irgalmasrendi Kórház (fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József )

A rend elárulta, hogy a pénzből egy Keresztény Családi Centrumot működtetnek. A hozzájuk forduló párokat testileg-lelkileg vizsgálják, pszichológus, bel- és bőrgyógyász, valamint szülésznő segítségével próbálnak rátalálni a meddőség okaira, illetve megszüntetni azt.

A feladatokra nem vettek fel külsős szakembereket, inkább a saját munkatársaikat képezték tovább. Asszisztált reprodukciós technikákkal (ART) nem foglalkoznak, a céljuk az, hogy a párok természetes úton történő fogantatását segítsék, mesterséges segítség nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top