nlc.hu
Szabadidő
A Gratte Ciel akrobatái a 2024-es Sziget Fesztiválon

A Gratte Ciel akrobatái vérvörösbe borítják a Sziget Fesztivál éjszakai egét

Kylie és Sam Smith után irány a Nagy Utcaszínház, ahol elcsípheted a francia Cie Gratte Ciel társulat lélegzetelállító produkcióját, a ROUGE!-t.

Idén újra visszatér a Szigetre a Nagy Utcaszínház, méghozzá egy elbűvölő darus produkcióval, amit a francia Cie Gratte Ciel társulat hoz el nekünk. A ROUGE! című előadás az élet ünneplésére hívja a fesztiválozókat. Akrobaták és táncosok a színpadon és a magasban egyaránt egy látványos produkció keretein belül nyűgözik le a nézőt, és a lengőoszlop-, kötél- és trapézartisták mutatványai ejtik ámulatba a közönséget a Theatre-and-Dance Corner melletti területen.

Cie Gratte Ciel: Rouge!

Cie Gratte Ciel: Rouge! (Fotó: Sziget Official)

A Gratte Ciel előadásai gyakran a cirkuszművészet és a színház határán mozognak. A társulat 2013-ban alakult Arles-ban, miután nagysikerű darabjukkal, az Angyalok terével beutazták a világot. A műsor többek között Montréalban, Stockholmban, Londonban, Buenos Airesben, Adelaide-ban, Szentpéterváron és Kijevben is látható volt. Az előadást úgy találták ki, hogy hangsúlyos szerepet kapjanak a városok emblematikus épületei is, melyek felett angyalok repdesnek, bámulatos akrobatikával. A performansz vakítóan fehér díszletét tengernyi tollal borították be.

Vérvörös égbolt

2020 szeptemberében kérte fel La Crau városa a társulatot, hogy tervezzenek egy rövid műsort a Regards Sur Rue Fesztivál zárásaként, a gyönyörű Côte d’Azur-ön. Így született meg a ROUGE!, ami nem más mint egy óriási lüktető szív egy daru alatt, elképesztő légi mutatványokkal, rengeteg érzelemmel és látványos megoldásokkal.

Cie Gratte Ciel: Rouge!

Rouge! (Fotók: Gratte Ciel)

„A ROUGE! egy monumentális zenedoboz, egy skarlátvörös körhinta, ami forgószélként kavarog a nézők felett. Az élet önfeledt ünneplése. A vörös a tűz és a vér színe, a bátorságé és elszántságé, de a vágyé, a szenvedélyé és a szerelemé is. A legintenzívebb hatással van ránk: emeli a légzésszámot és a vérnyomást. Ez tökéletesen jellemzi a ROUGE!-t. Ebben az előadásban a Gratte Ciel multidiszciplináris artistáinak és előadóinak világa találkozik a művészettel és a látványos technikai megoldásokkal. Lélegzetvisszafojtva szédülünk bele együtt a mutatványokba, amik egy végső pillanatban összeállnak egy nagy káprázatos »emberi freskóvá«” – olvasható a francia társulat oldalán.

Stéphane Girard és Camille Beaumier művészeti irányításával a Gratte Ciel olyan organikus, álomszerű előadásokat készít, ami mindenkit elvarázsol. A társulat munkáiban egyedülállóan összekapcsolja vertikális játékterét a földről szemlélő közönséggel.

A Cie Gratte Ciel lenyűgöző előadását megnézheted a 2024-es Sziget Fesztiválon, augusztus 7. és 12. között minden este 23:15-kor a Nagy Utcaszínházban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top