nlc.hu
Sztárok
Fucsovics Márton így pózolt még gyerekként 2003-ban Rafael Nadal mellett

Fucsovics Márton így pózolt még gyerekként 2003-ban Rafael Nadal mellett

Fucsovics Márton 2003-ban még gyerekként pózolt Nadal mellett, most azonban már egymás ellen játszottak az olimpián.

Megható fotókon mutatta meg Fucsovics Márton, hogy a tehetség és a kitartás meddig tudja repíteni az embert. Legújabb posztjában ugyanis azt láthatjuk, mikor még gyerekként pózolt Rafael Nadal mellett, pár nappal ezelőtt pedig már ellene játszott az olimpián. 

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

Fucsovics Márton döntő játszmában, hatalmas csatában kikapott a 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadaltól a párizsi olimpia tenisztornájának első fordulójában. A 32 éves nyíregyházi játékos a “három nagy” közül Roger Federerrel és Novak Djokoviccsal is többször összecsapott, de a 38 éves salakkirállyal éppen az ötkarikás játékokon találkoztak először.

Fucsovicsnak egyébként az idei volt az első olimpiája, ugyanis három évvel ezelőtt bár kiutazott Tokióba, egy sérülés miatt vissza kellett lépnie a játékoktól. A hétvége folyamán lejátszott meccsre rengeteg volt az érdeklődő, sokan kíváncsiak voltak Nadal és Fucsovics játékára is egyaránt, ugyanis a szurkolók között számos magyar zászlót és hangot is lehetett hallani a mérkőzés alatt. 

“Az tény, hogy nagy élmény és megtiszteltetés volt Nadal ellen játszani, de mint látszódott, a végsőkig küzdöttem. Az elején nagyon lassan kezdtem és ő nagyon jól játszott. Én az elmúlt két napban nem is nagyon tudtam edzeni, ma ütöttem először, úgyhogy nem volt könnyű felvenni a ritmust. A második szettben sokkal felszabadultabb voltam, kezdtem belejönni a játékba, összességében pedig egy jó meccs volt”értékelte a játékát a meccs után Fucsovics.

Bár a játszmát elveszítette, mégis hatalmas élmény lehetett a magyar olimpikon számára az összecsapás, ugyanis közösségi oldalára egy fotót is feltöltött a nagy találkozásról. Posztjában azonban nem csak a mérkőzés során készült képet helyezte el, hanem egy 2003-ban készült képet is, amelyen még gyerekként látható a világklasszis teniszező mellett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top