nlc.hu
Trend
Divatikon világsztárok a Szigeten

7 extravagáns divatikon, aki fellép az idei Szigeten

Nem csupán azt várjuk, hogy végre élőben is hallhassuk a dalaikat, de esetükben különösen izgalmas kérdés az is, hogy milyen outfitekben lépnek majd a Sziget Fesztivál színpadára.
7 extravagáns divatikon, aki fellép az idei Szigeten

Az idei Szigetre is ellátogat egy sor olyan világsztár, akik esetében az imázs és a produkció elválaszthatatlan része az extravagáns, trendteremtő megjelenés. Íme a 2024-es fesztivál legnagyobb divatikonjai! 

Janelle Monáe

A színész-énekesnőnek pályája eleje óta védjegyének számítanak a több mint kreatív fekete-fehér outfitek, illetve a maszkulin és feminin elemek váratlan kombinációi. Stíluspalettája azonban az évek folyamán tovább bővült és következetes bevállalóssággal feszegeti a határokat. Manapság a leggyakrabban egészen szoborszerű, avantgárd kreációkat visel koncertjein és a vörös szőnyegen egyaránt. 

Janelle Monáe
Megnézem
Összes kép (3)

„Úgy érzem, felelősséggel tartozom a közösségem és más fiatal lányok felé, hogy segítsek újradefiniálni, milyen is nőnek lenni. Nem hiszek a férfi vagy női viseletben, csak szeretem, amit szeretek. És úgy gondolom, hogy tisztelni kell bennünket az egyéniségünk miatt… Mostanság a Vogue-ban és különböző kiadványokban szerepeltem, ami klassz, mert úgy gondolom, hogy egy másik perspektívát mutat be a nők öltözködésével kapcsolatban” – nyilatkozta Janelle Monáe a Gizmodo-nak. 

Halsey

Az amerikai énekes-dalszerző korunk egyik legizgalmasabb divatkaméleonja. Stílusát folyamatos, metamorfózis jellemzi – ő az, akinél még nagyjából sem tudhatod, hogy mit fog legközelebb viselni. Azt azonban igen, hogy az a valami egészen biztosan nem lesz szokványos. 

Halsey
Megnézem
Összes kép (3)

„Azt hiszem, a külsőmmel való kísérletezés lehetőséget ad a kudarcra egy biztonságos térben. Felpróbálhatok valamit, és ha nem áll jól, egyszerűen elhagyhatom és továbbléphetek a következő dologra – fejtegette Halsey a Coveteur magazinban. – Hat hónappal ezelőtti fotókat látok magamról és felteszem a kérdést: mire gondoltam? De bármire gondoltam, az igaz volt számomra akkor, abban a pillanatban.”

Sam Smith

A brit énekes-dalszerzőre karrierje kezdete óta jellemző a kísérletező öltözködési stílus, mely különösképp azután bontakozott ki, hogy 2019-ben non-binárisként coming outolt. Glamúros, vagy épp drámai outfitjeivel hol a maszkulin és feminin öltözködés, hogy pedig a fizikai törvényeinek határait feszegeti. 

Sam Smith
Megnézem
Összes kép (3)

„Már az első albumomnál is megvolt bennem szándék, hogy a ruháimmal kifejezzem azt, hogy ki vagyok művészként, és milyen üzenetet szeretnék átadni. Korábban az üzenet határozottabb volt, de a klasszikus időtlenségről szólt. Azt akartuk, hogy az emberek a hangra és a zenére összpontosítsanak, semmi másra. Most azt akarom, hogy a divat, a ruhák és a látvány ütközzön a GLORIA albummal. A szégyentelen magabiztosságról és a humorról szól, mint művészeti formáról” – fogalmazott Sam Smith tavaly, negyedik stúdióalbumának megjelenésekor a a HotPressnek adott interjújában.

Aurora

A norvég elektropop énekesnő zenéjében, csakúgy mint öltözködésében ötvöződnek a mitikus-folklorisztikus és a futurisztikus jegyek. Bűbájos, elvarázsolt, manószerű jelenség a színpadon és a vörös szőnyegen egyaránt. 

Aurora
Megnézem
Összes kép (3)

 

Aurora a Dazed-nek arról beszélt: tinédzserként egyedi megjelenése miatt zaklatás céltáblája volt kortársai részéről, ám úgy érzi, ez is segített számára azzá válni, akivé lett: „Emlékszem, nagyon erősnek éreztem magam tőle. Úgy voltam vele, hogy ó, jó móka felszabadítani magam, és ráébredni, hogy az emberek jóváhagyása nélkül is élvezhetem azt, amit élvezek. Felnyitotta a szemem az élettel és önmagammal kapcsolatban.” 

RAYE

A brit énekes-dalszerző az ’50-es, ’60-as évek divatjából meríti inspirációit, modern áthallásokkal megidézve és egyben újraértelmezve legendás példaképei, Dinah Washington, Nina Simone, Etta James és Ella Fitzgerald stílusát, öltözékeivel, frizuráival és sminkjeivel egyaránt. 

RAYE
Megnézem
Összes kép (3)

„Amikor színpadon állok művészként, nagyon szeretem az ’50-es, ’60-as éveket. Imádom a ruhákat, a nagy, beszárított frizurákat, a pin-up girl megjelenést. Amikor viszont nem dolgozom, a pulóveres-farmeres stílust részesítem előnyben. A hétköznapit, kényelmeset. Azt hiszem, a színpadon és azon kívül önmagam ellentéte vagyok” – nyilatkozta RAYE a hypebae-nek.

Bebe Rexha

Néhány éve teltebb alkata miatt a divattervezők még visszautasították, hogy öltöztessék, azóta azonban már megtiszteltetésnek érzik, ha viseli a kreációikat az időközben testpozitív divatikonná vált énekesnő, akinek minden egyes megjelenése maximálisan kimeríti a statement fogalmát.

Bebe Rexha
Megnézem
Összes kép (3)

„A mód, ahogy Staten Island hatással volt a stílusomra, az a fújós barnítás és a Bebe pólók. És nem vagyok rá büszke. De ez az, aki vagyok, és ahonnan jöttem” – nyilatkozta az InStyle-nak Bebe Rexha

Tkay Maidza

Az ausztrál-zimbabwei énekesnő és rapper megjelenésében visszaköszönnek a tradicionális afrikai motívumok és a ’90-es évek R&B-érájára jellemző elemek. 

Tkay Maidza
Megnézem
Összes kép (3)

„Kényelmes-nosztalgikus, némi futurisztikus csavarral. Földies űrviselet! Sok uniszex sziluettet viselek, de mindig a nem szokványos színeket keresem – jellemezte saját stílusát Tkay Maidza a brit Vogue-nak adott interjújában. –  A divat a múlt utalásairól szól. Tehát megnézem, mit viseltek a 90-es években, vagy felmegyek az Instagramra, és a márkákat görgetem, különféle sziluetteket keresve. De mindenekelőtt az határoz meg, hogy mit érzek. Felteszem magamnak a kérdést: praktikus? Jól érzem magam benne?”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top