nlc.hu
Aktuális
Magyarország tortája 2024

Ez lett idén Magyarország tortája

Kiválasztották a győztest a 6 döntősből.

A váci Édes Vonal cukrászda cukrásza, Kovács Alfréd Mákvirág nevű, mákos-feketeribizlis-feketeszezámos kreációja nyerte el idén a Magyarország tortája címet, Magyarország cukormentes tortája pedig a szegedi Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház cukrászai, Novák Ádám és Csonka László Zöld Málna elnevezésű málnás-pisztáciás-fehércsokoládés-rózsavizes alkotása lett – számolt be az MTI.

A Mákvirág torta könnyű, mandulalisztes, mákos piskótából, lágy fehércsokoládé-krémből, ropogós feketeszezám-grillázsból áll, valamint megjelenik benne a máklikőr és a feketeribizli is.

Mutatjuk:

Fotó: Facebook / @Magyar Cukrász Ipartestület

Fotó: Facebook / @Magyar Cukrász Ipartestület

A Zöld málna tortában a pisztácia megjelenik a piskótában és mousse formájában is, édes ízét a piros málnazselé savassága egészíti ki, és a rózsavíz teszi különlegessé.

Íme:

Fotó: cukraszat.net

Fotó: cukraszat.net

A torta piros, mint a málna, zöld, mint a pisztácia, elegáns, mint a rózsa: a győztesek habkönnyű kreációjukban a színekkel játszanak. A zöld pisztácia mousse kellemesen édes ízét az élénkpiros málna-zselé savassága egészíti ki, és a rózsavíz teszi még különlegesebbé. A pisztácia roppan a fehércsokoládéval és megjelenik a piskótában is liszt formájában. A tortát fényes, rózsavizes málnazselé és szárított rózsaszirmok koronázzák. 

A tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni a Magyar Ízek Utcájában a Várkert Bazárban, és országszerte több száz cukrászdában. Az árusító cukrászdák listáját augusztus 17-től megtalálják a www.cukraszat.net oldalon, a lista várhatóan augusztus 19-ig napról napra bővülni fog. 

A Magyar Cukrász Ipartestület egyébként idén a 18. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt.

Tavaly amúgy a Spicces füge respektus nevű, aszús-fügés-mézes kreáció nyerte el a Magyarország tortája címet, a cukormentes győztes pedig a Kikelet elnevezésű fekete teás-levendulás alkotás lett.

Kiemelt fotó: Facebook / @Magyar Cukrász Ipartestület

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top